Home » Huis huren Costa Blanca » Auto huren Alicante

Auto huren Alicante of Murcia direct op de luchthaven

In vergelijking met andere Europese landen worden er in Spanje relatief veel auto’s verhuurd. Dit is vanwege de afstand tot Nederland en de relatief goedkope vluchten naar Alicante of Murcia. Het zal u dan niet verbazen dat alle grote autoverhuurbedrijven actief zijn aan de Spaanse Costa Blanca.

Na het reserveren van uw vakantiewoning kunt u vanuit Nederland of België alvast online een auto huren in Alicante of Murcia zodat u bij aankomst direct de weg op kunt. Er zijn een aantal websites die het u vergemakkelijken bij het online huren van uw auto. Wij hebben in het algemeen de beste ervaring met CarDelMar. Auto huren Costa Blanca is nooit zo snel geregeld.

Regel direct uw huurauto

autoverhuurbedrijven-240x275

Waarom een auto huren via Van Dam Estates? Bij Van Dam Estates boekt u 24 uur per dag een huurauto tegen voordelige tarieven!

Klik hier om uw huurauto te reserveren

Onze tips bij autohuur

Hier volgen een aantal tips bij het huren van een huurauto voor u:

  • Als u heeft afgesproken om de tank van de huurauto zo leeg mogelijk terug te brengen, dan zal in het algemeen er in eerste instantie voor een volle tank betaald moeten worden. Hier zijn extra kosten aan verbonden (die kosten liggen altijd een stuk hoger dan bij het vol inleveren van een tank). In veel gevallen betaalt u ter plaatse extra voor administratiekosten en BTW.
  • Als u het eigen risico niet heeft afgekocht dan zal u middels een creditcard de borgstelling moeten afgeven.
  • Als er bij de huurauto eigen risico vermeld wordt, dan is het eigen risico niet door het autoverhuurbedrijf verzekerd. In geval van schade zult u het eigen risico moeten voorschieten.
  • Bij het ophalen van de huurauto neem geen extra verzekeringen af die aangeboden worden door de medewerker van het autoverhuurbedrijf. Omdat de medewerker veelal een hoge commissie ontvangen over de verzekering die u wilt afsluiten, zullen zij wellicht u streng aanraden dit toch te doen. Laat u niet ompraten.
  • Bij het ophalen van de huurauto controleer dat de huur auto schadevrij is. Bijvoorbeeld barsten en sterretjes in de ruiten, banden en velgen, deuken en krassen die niet vermeld staan in het huurcontract. Meld eventueel extra schade direct en/of neem een foto van de schade.
  • Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politierapport te laten maken. Dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhaal halen van schade een stuk gemakkelijker.

Lees uw reserveringsbevestiging en huurvoorwaarden vooraf goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het “eigen risico beleid”, uw extra afgesloten verzekeringen opties en wat het tankbeleid is.

Bij het ophalen van uw huurauto toont u uw rijbewijs, ID, creditcard en uw reserveringsbevestiging. Zoals eerder genoemd, kan er nog wel eens discussie komen bij de verhuur balie. Laat u niet ompraten of onzeker maken door de baliemedewerkers. Onthoudt, zij verdienen aan elke extra verzekering die ze u kunnen aansmeren.