Home » Huis kopen Costa Blanca

Waarom een huis kopen in zuid Spanje?

De zuidelijke Costa Blanca begint rond Alicante, een bruisende universiteitsstad tussen bergen en zee met talloze gezellige restaurants en winkeltjes, en strekt zich uit tot de gemeente Pilar de la Horadada. Nog verder naar het zuiden ligt de minstens zo mooie Costa Cálida. Dankzij het redelijk vlakke landschap en het bijzonder aangename klimaat is het in deze gebieden heerlijk fietsen, wandelen en vertoeven in het algemeen; het zijn met recht twee van de beste (water)sport- en recreatiegebieden in Spanje.

Waarom een huis kopen aan de Costa Blanca of Costa Cálida?

Dat er in deze regio al zoveel Noord-Europeanen gevestigd zijn, is natuurlijk niet zomaar. De belangrijkste reden om aan deze costa’s een huis te kopen is het heerlijke klimaat, dat nog gezond is ook, dankzij de combinatie van zonnig en droog weer en de vele zoutmeren. Mensen die last hebben van astma en huid- en gewrichtsaandoeningen fleuren helemaal op in deze regio. Dat het gebied zo in trek is, maakt een huis hier een prima investering die u een mooi rendement kan opleveren.

Ik wil een huis in Spanje kopen. Waar begin ik?

Het is verstandig om u eerst te oriënteren: welk type huis zou u willen kopen en met welk doel? Vanuit Van Dam Estates adviseren we u graag, op deze website vindt u bijvoorbeeld al een vragenlijstje waar u ter oriëntatie eens naar zou kunnen kijken. De zuidelijke Costa Blanca is al jarenlang ons werkgebied en inmiddels ons tweede huis.

Waarom een huis kopen via Van Dam Estates?

In tegenstelling tot veel andere makelaars in de Costa Blanca én Costa Cálida zijn wij gecertificeerd makelaar. Wij zijn geregistreerd bij de Spaanse branche organisatie GIPE en daarnaast lid van de CEPI. Dit houdt in dat u via ons met vertrouwen een huis kunt aankopen. Daarnaast beschikken wij over de volledige portefeuille aan nieuwbouw woningen in de Costa Blanca én Costa Cálida. Wij kunnen met u het volledige aanbod van vakantie woningen aanbieden en bezichtigen.

Of eerst huren?

Eerst even testen hoe het bevalt aan de Costa Blanca of de Costa Cálida? Goed idee! Wist u dat wij ook huizen verhuren? Hier leest u er meer over!

Nieuwbouw

kopen nieuwbouw costa blanca

De laatste jaren wordt er weer vol op nieuwbouw aangeboden in de Costa Blanca. Het voordeel van het kopen van nieuwbouw is dat er heden ten dagen gewerkt wordt met kwalitatief goede bouwmaterialen. Daarnaast wordt er meer ingespeeld op de laatste woontrends. Momenteel is dit een modern kubistisch en veelal in de kleuren zwart, grijs en wit. Ook zijn de gerealiseerde huizen minder onderhoudsgevoelig. Nieuwbouw is interessant voor de mensen die hun geld willen investeren in Spaans onroerend goed. De prijzen zijn relatief gunstig. Afhankelijk van de locatie van de nieuwbouw kan het interessant zijn middels verhuur van het huis te laten renderen. Mocht u slechts een beperkt gedeelte van het jaar in Spanje zijn, dan is nieuwbouw ook ideaal vanwege het weinig noodzakelijke onderhoud. Kortom het kan aantrekkelijk zijn een nieuwbouw kopen Costa Blanca. Als u een nieuwbouw huis wilt kopen laat u gerust adviseren door ons.

Kijk voor meer >>

Appartement

appartement kopen costa blanca

In de Costa Blanca worden diverse type huizen te koop aangeboden. Voor velen is het aantrekkelijk een appartement kopen Costa Blanca. Het aanbod van appartementen is groot, de prijzen zijn veelal aantrekkelijk. Als u een huis kopen Costa Blanca dan is met een beperkt budget een appartement goed om in overweging te nemen. Bij de meeste appartementen kunt u gebruik maken van een gemeenschappelijk zwembad, gemeenschappelijke tuin en eventueel andere voorzieningen zoals sportfaciliteiten en wellness. Op deze wijze heeft u voldoende mogelijkheden tot uw beschikking terwijl het onderhoud niet tot uw last behoort.

Kijk voor meer >>

Finca

finca kopen costa blanca

Een finca verwijst eigenlijk naar een stuk agrarisch gebied, waarop normaliter een huis, boerderij of een landhuis staat. Meestal naast een stuk bos of een plantage, zoals citrus, olijf, druivenplantages. Inmiddels heeft de term finca in toeristisch opzicht meer de betekenis gekregen van een vakantiehuis in een landelijk gebied. Veel mensen verkiezen het leven in het Spaanse binnenland boven het wat meer bruisende leven aan de Spaanse Costa Blanca. Rust, ruimte en genieten van het mooie Spaanse landschap met haar ruwe bergen, maar ook zeker de groene plantages van citrus en druiven. Bij het kopen van een finca komt meer kijken dan bij het kopen van een doorsnee huis, villa of appartement. Bij Van Dam Estates hebben wij deze specialisme vakkundig ondergebracht. Wilt u een finca kopen Costa Blanca? U bent bij ons ook hiervoor op het juiste adres.

Kijk voor meer >>

Villa

villa kopen costa blanca zuid

In de Costa Blanca zijn en worden er vele villa’s gerealiseerd c.q. gebouwd. Villa’s in Spanje vind je in alle soorten en maten. Een villa kopen aan de Costa Blanca was meestal de bestemming voor de vakanties. De Spanjaarden zijn veel meer gericht op de familie waardoor door de jaren heen zeer grote vakantievilla’s zijn gerealiseerd met vele slaapkamers en badkamers. Op deze wijze werd een hele Spaanse familie onder één dak ondergebracht. De traditionele vakantie in de maand augustus werd met de gehele familie doorgebracht. Ook de Noord-Europeanen hebben al tal van jaren hun weg gevonden naar de Spaanse Costa Blanca. Vanwege het heerlijke klimaat,de Vakantie en het overwinteren werden er villa’s gekocht. In het begin werden er veelal traditionele Spaanse villa’s gebouwd, wat een logische keus is vanwege de kennis en ervaring van de Spaanse bouwonderneming. Met de groeiende vraag naar Spaanse villa’s werden er op grotere schaal villa’s gerealiseerd met dezelfde bouwstijl. Zo zijn er diverse grote urbanisaties te vinden met villa’s die allemaal hetzelfde zijn.

Kijk voor meer >>

Bungalow

bungalow kopen costa blanca

In veel gebieden in de Costa Blanca zijn er diverse bungalows of chalets gerealiseerd. In Spanje aan de Costa Blanca speelt het leven zich veel meer af buitenshuis vanwege het heerlijke weer, de lage kosten van het vermaak elders en het sociale leven. Een bungalow is dan ideaal omdat alles gelijkvloers ligt, meestal veel minder groot is dan een villa maar wel weer beschikt over een heerlijke tuin. Daarnaast zijn de prijzen veel gunstiger dan voor een villa. Zeker als men dan ook nog de kosten van onderhoud hierbij betrekt. Hierdoor zijn er mensen die juist een bungalow willen kopen aan de Costa Blanca. Uiteraard is de koopprijs van een huis op een unieke locatie vele malen hoger dan op een mindere locatie.

Kijk voor meer >>

Eengezinswoning

huis kopen costa blanca

 

Er zijn hele urbanisaties aan de Costa Blanca die bestaan uit eengezinswoningen. Deze hebben veelal twee woonniveaus. Sommige eengezinswoningen hebben één slaapkamer op de begane grond en meerdere slaapkamers op de eerste etage. In het algemeen staan de eengezinswoningen meestal niet op een ruim perceel waardoor de vraagprijs voor een dergelijk vakantiehuis aantrekkelijk is. Wij hebben tal van deze vakantiehuizen in de verkoop. Mocht u een eengezinswoning willen kopen aan de Costa Blanca dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Kijk voor meer >>

Bouwkavel

bouwkavel kopen building plot costa blanca

Aan de Costa Blanca kan men een villa of een droomhuis realiseren op een bouwkavel. Er zijn tal van bouwkavels die te koop worden aangeboden in de Costa Blanca. Ook hier moet men goed beslagen ten ijs komen want de legaliteit van een bouwkavel is uiteraard van groot belang. In ons aanbod hebben wij diverse bouwkavels waarop men iets kan of mag gaan bouwen. Heeft u interesse om een droomvilla of droomhuis te realiseren, dan is het kopen van een bouwkavel de eerste stap.

Bedrijfspand

bedrijfspand kopen costa blanca

Er is een kleine groep mensen die op zoek is naar een nieuw bestaan in Spanje aan de Costa Blanca. Veelal hebben zij het ondernemerschap in hun bloed zitten. Sommige hebben een droombeeld van het runnen van een bed and breakfast in een oude traditionele Spaanse finca. De koop van een huis dat ook gebruikt kan worden als bed and breakfast is geen sinecure. In sommige gevallen kan een bestaande bed and breakfast overgenomen worden. Voor het kopen van een huis of pand in een winkelgebied dat ook gebruikt kan gaan worden om bijvoorbeeld een restaurant, bar of winkel te exploiteren is eigenlijk het huren van een bedrijfspand een beter alternatief. Wij kunnen u enigszins adviseren over het opzetten van een bedrijf in de Costa Blanca. Neem gerust contact met ons op. Wij zullen ons uitgebreide netwerk gebruiken om een bedrijfspand te vinden. Voor het huren en kopen van een bedrijfspand aan de Costa Blanca helpen wij u graag.

Hierboven staat een opsomming van een aantal woningtypes. Uiteraard is deze indeling arbitrair en zijn er vele termen in omloop om een vakantiehuis te classificeren. In ieder geval als u een huis wilt kopen aan de costa blanca dan zijn wij een betrouwbare partij die voor u de connecties hebben om te zoeken naar uw vakantiehuis. Uiteraard hebben wij al een enorm aanbod aan vakantiehuizen zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Mocht u ondanks ons mooie aanbod niet direct kunnen vinden wat u zoekt? Aarzel niet en neem direct vrijblijvend contact met ons op. Indien u een vakantiehuis wilt kopen aan de Costa Blanca bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat vinden onze klanten

Stephan en Petra van den Belt Avatar

5 star rating   Met dank aan Van Dam Estates zijn wij de eigenaar geworden van onze vakantiewoning. Afgelopen zomer, tijdens onze vakantie, heeft Remco met ons diverse nieuwbouwprojecten bezocht. Omdat we nog twijfel hadden zijn we een weekend in oktober teruggegaan en is hij nog een dag met ons op pad geweest. Toen... [...meer...]

Stephan en Petra van den Belt 04/04/2018
Harrie van Heck Avatar

5 star rating   De kunst van een goede makelaar in het buitenland is dat hij/zij in staat is om je onzekerheden te managen, mee te denken met de mogelijkheden op het gebied van beleggen en investeren in onroerend goed en vooral concrete adviezen te geven die goed onderbouwd zijn.

Als je zo'n makelaar... [...meer...]

Harrie van Heck 16/01/2018
leni Avatar

5 star rating   Jolanda and Remco are true professionals, reliable, very committed, client oriented, focused on customization and are able to give valuable advice with regard to each step of the process: orientation, buying, documentation, payments, notary, obtaining NIE numbers, opening local bank accounts, lawyer, handover of keys, after sales, maintenance, transportation and... [...meer...]

leni 11/12/2017
Patricia Bakker Avatar

5 star rating   Niks dan lof voor Jolanda en haar team. No nonsense makelaar die mij goed heeft geholpen bij de aankoop van mijn appartement in Torrevieja. Kennis van de locale markt en spaanse gebruiken zodat de verwachtingen goed gemanaged worden. En dat is zeer prettig! Korte lijnen dus snel schakelen. Zeker aan... [...meer...]

Patricia Bakker 05/07/2017