Home » ONZE DIENSTEN

Wat u van ons kunt verwachten

[otw_shortcode_dropcap label=”M” font=”Droid Sans” size=”large” border_color_class=”otw-no-border-color” background_color=”#3396d9″][/otw_shortcode_dropcap]isschien is het wel de eerste keer dat u een makelaar inschakelt voor aankoop van een woning in Spanje en wie kiest u dan? Het is niet eenvoudig om uit al die makelaarskantoren net dat ene kantoor te kiezen dat aan uw wensen tegemoet komt.

Uiteraard gaat het erom waar u zich het beste thuis voelt. Heeft u graag te maken met een groot kantoor met een statige uitstraling, of kiest u liever voor de persoonlijke benadering van een middelgroot kantoor.

Neemt u het risico een beginnend makelaarskantoor een kans te geven, of kiest u liever voor een ervaren makelaar die al aardig wat jaartjes meedraait en die het klappen van de zweep in deze regio op haar duimpje kent.

Allemaal dilemma´s waarvoor u komt te staan als u een huis of appartement wilt kopen. Het belangrijkste is natuurlijk dat u er financieel zo goed mogelijk uitspringt en dat uw belangen optimaal worden behartigd.

Onze werkzaamheden zijn onder andere:

Voor het aankooptraject:
Tijdens het aankooptraject:
Na het aankooptraject:

 

Ook na het aankooptraject kunt u altijd bij ons terecht. Onze service verlenen wij niet alleen vooraf maar ook na aankoop kunt u bij ons en onze Spaanse collega’s terecht voor hulp en advies. Dat noemen wij nou service!

Niet onbelangrijk om te melden; Alle woningen welke op deze website worden aangeboden zijn 100% legaal en voorzien van alle vereiste papieren en vergunningen.

De vergoeding van onze dienstverlening

  1. Bij de aankoop van een bestaande woning zit de makelaarscourtage in de verkoopprijs van het onroerend goed. Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt, wordt door de projectontwikkelaar of promotor een courtage aan ons betaald.
  2. Afhankelijk van de verkoopprijs dient u rekening te houden met circa 13% bijkomende kosten. U kunt hierbij onder andere denken aan overdrachtsbelasting (10%), op naam zetten van water en elektra en vermelding aan de Vereniging van Eigenaren. Bij het notarieel passeren van de koopakte moet u rekening houden met circa 3% van de te registeren koopsom aan notariskosten en registratiekosten. Deze kosten worden middels een schatting via de notaris in rekening gebracht. Zodra de woning definitief is ingeschreven volgt de definitieve afrekening en wordt het mogelijk te veel of te weinig berekende bedrag gecorrigeerd.

[otw_shortcode_dropcap label=”D” font=”Droid Sans” size=”large” border_color_class=”otw-no-border-color” background_color=”#3396d9″][/otw_shortcode_dropcap]it zijn in Spanje gebruikelijke werkwijzen. De makelaarscourtage in Spanje is vrij en wordt niet door de overheid gereguleerd. Indien er meerdere makelaars bij de transactie betrokken zijn, dan delen zij onderling deze courtage. Dit zijn legale methoden. U als koper die een Nederlandse makelaar inschakelt, betaalt dus niet meer voor een woning, dan wanneer u rechtstreeks via een makelaar in Spanje zou hebben gekocht.

Het gaat erom, dat u beseft, dat de verkoop van onroerend goed in Spanje anders verloopt dan in Nederland, niet beter of slechter, maar anders. Voor u wel iets om rekening mee te houden.

U ziet het, wij houden van een transparante aanpak. Wij zullen er alles aan doen om de verkoopprijzen laag te houden. Wij werken niet mee aan gebakken lucht. Onze verkoopprijzen zult nu niet lager vinden bij een collega makelaar. Voor spelletjes en fratsen verwijzen wij u liever door naar de vele andere zogenaamde makelaars die hier actief zijn.

Van Dam Estates is:

Banner-Van-Dam-Estates-1000x200