Home » Praktische info Costa Blanca

Praktische informatie

Wij hebben een aantal pagina’s voor u samen gesteld waarin wij praktische informatie over de Costa Blanca en Costa Calida beschrijven. Uiteraard is er veel te schrijven over de Costa Blanca en de Costa Calida, het kopen of verhuren van een vakantiehuis in Spanje en alles wat hiermee samen hangt. Van Dam Estates heeft veel kennis en jarenlange ervaring in de onroerend goed van deze 2 gebieden. Wij hebben voor u een aantal onderwerpen beschreven, maar we zijn hierin niet uitputtend. Uiteraard is er over de meeste onderwerpen veel meer te melden dan dat u in desbetreffende pagina kunt lezen. Mocht iets niet helemaal duidelijk zijn, heeft u verdere vragen over het leven in de Costa Blanca of de Costa Calida, of meent u dat wij een belangrijk onderwerp missen in de praktische informatie pagina’s. Neem contact met ons op, zodat wij u en anderen beter tot dienst kunnen zijn.

Onder de noemer Costa Blanca hebben wij een aantal onderwerpen beschreven die de Costa Blanca karakteriseert. Zoals bijvoorbeeld het klimaat in de Costa Blanca. Het is niet voor niets één van de meest populaire gebieden voor Noord-Europeanen in Spanje, omdat de zon gegarandeerd is. Daarnaast hebben wij een kaart van de Costa Blanca Zuid opgenomen. Naast veel zon, zee en strand en natuurlijk het heerlijke Spaanse leven zijn er voldoende activiteiten te ontplooien. In de Costa Blanca zijn er veel mooie golfbanen waar u heerlijk het spel golf kunt uitoefenen. Als u wilt golfen in de Costa Blanca?

Doordat de Costa Calida een stuk vlakker is dan bijvoorbeeld de Costa Blanca Noord is het voor veel Nederlanders een heerlijk gebied om op de fiets te verkennen. Fietsen in de Costa Blanca kan men in verschillende vormen doen. Mocht het fietsen u te snel gaan en geniet het wandelen in de Costa Blanca uw voorkeur. Ook dat kan vol op in de Costa Calida. Er zijn een aantal geweldige mooie wandelroutes langs de Spaanse kust. Laat de geluiden van de Middellandse Zee tot u komen wanneer u kilometers langs de stranden en de kust wandelt. Uiteraard kunt u tevens in de Spaanse binnenlanden door de bergen wandelen. Hier kunt u verschrikkelijk mooie ver gezichten aanschouwen.

Op iedere dag van de week zijn er her en der in Spanje gezellige markten waar men tal van producten kan kopen. Of u nu op zoek bent naar een leuk souvenir voor thuis of de dagelijkse inkopen moet doen. Op de markten van de Costa Blanca Zuid kan u altijd terecht.

Door de snel veranderende regelgeving binnen de EU is het niet eenvoudig om correcte en beknopte informatie over sommige onderwerpen te geven. Toch hebben wij geprobeerd met de beste intentie om een aantal onderwerpen te benoemen.