Home » Praktische info Costa Blanca » Klimaat Costa Blanca

Het klimaat Costa Blanca

Er vallen een aantal zaken te vermelden over het klimaat van de Costa Blanca. Allereerst kan men kijken naar de temperaturen, de neerslag, het aantal zon uren en wellicht dat de windsnelheden ook nog wel iets te zeggen hebben. Wat voor de één aangenaam is, hoeft dit voor een ander niet zo te zijn.

Het meteorologisch klimaat van de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Ook op het gebied van temperaturen zijn er weinig extremen te vermelden. Vorst komt vrijwel nooit voor en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen in dit deel van het land ook niet veel voor. De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek. Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa Blanca die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter. Dit klimaat is uitstekend voor diegenen die hier het hele jaar door willen vertoeven.
 

Het leefklimaat van de Costa Blanca

Voor velen is het leefklimaat van de Costa Blanca erg goed voor de gezondheid. Door de WHO (World Health Organization) is het klimaat van de Costa Blanca ook uitgeroepen als één van de gezondste van Europa. De combinatie van schone lucht, het tropische weer en het licht, heeft een bijzonder verkwikkende uitwerking op lichaam en gezondheid. De zon stimuleert de bloedsomloop, door de invloed van het zonlicht wordt in de huid vitamine D aangemaakt, dat de calciumopbouw van de botten stimuleert. Door het aangename klimaat zul je ook veel meer buiten leven. Je kunt veel meer actief zijn in de frisse buitenlucht. En vergeet niet dat dit klimaat een positieve invloed heeft op je humeur!

Daarnaast hebben de grote zoutmeren van Torrevieja en La Mata een zuiverend effect op de lucht. Dit te samen heeft ervoor gezorgd dat al tientallen jaren tal van mensen met klachten zoals astma, eczeem, hartaandoeningen, gewrichtsaandoeningen en reuma naar de Costa Blanca afreizen. Velen ervaren significant minder last te hebben van hun klachten gedurende het verblijf in de Costa Blanca.

 

De gemiddelde temperatuur aan de Costa Blanca bedraagt ongeveer 18 graden.
En met circa 320 dagen zon geeft dat een hoge kwaliteit aan het Spaanse buitenleven in de wintermaanden!