Home » Praktische info Costa Blanca » Markten Costa Blanca Zuid

Markten Costa Blanca Zuid

In heel Spanje en dus ook de Costa Blanca vinden er dagelijks markten plaats waar u uw hart kunt ophalen wat betreft het kopen van tal van spullen. Er zijn diverse soorten markten in de Costa Blanca, waar een aantal zich met name richt op de toerist of de steeds groeiende groep pensionados. Daarnaast zijn er markten die toch veel meer georiënteerd zijn op de lokale Spanjaarden of Noord Europeaanse residenten.

Markten-Costa-Blanca-000

Markten-Costa-Blanca-001

In het algemeen starten de markten rond 9.00 in de ochtend tot ongeveer 13.00. Op de markten vind je net zoals in Nederland alle soorten groenten en fruit. Niet zo heel gek aangezien er in de Costa Blanca enorm veel groente en fruit verbouwd wordt. Daarnaast wordt er ook heel veel kleding, schoenen, sieraden en riemen aangeboden. Zeker op het gebied van stalen stof en andere benodigdheden om zelf kleding te maken is er vol op te vinden. Wist u trouwens ook dat er in Spanje grote aantallen schoenen worden geproduceerd. Deze schoenen zijn dan ook te vinden in de vele marktkramen.

In de toeristische gebieden zoals bijvoorbeeld Playa Flamenca is een markt aan de Costa Blanca Zuid toch meer toegespitst op de toerist. Hier worden bijvoorbeeld veel souvenirs aangeboden van de streek. Mooie prullaria om het huis mee op te vrolijken. Ook worden er trendy elektronische producten van een gerenommeerd merk aangeboden voor een zeer lage prijzen. Uiteraard zijn deze producten een “goede” kopie hiervan.

Hieronder bieden wij u een overzicht aan van de markten van de Costa Blanca Zuid.

Markten Playa Flamenca

  • Zaterdag: van 08.00 tot 13.00. Een zeer grote markt met honderden kramen. Hier zult u ook behoorlijk wat souvenirs en dergelijke kunnen kopen.

Markten San Pedro Del Pinatar

  • Vrijdag: van 08:00 tot 13:00. Hier kunt u met name veel kleding kopen of stalen stof om zelf mee aan de slag te gaan.

Markten Alicante

  • Maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag. Dit zijn grote markten die op een aantal verschillende plaatsen in Alicante worden gehouden.

 

Hieronder staat een overzicht van de bij ons bekende markten in de Costa Blanca Zuid. Mochten de dagen of tijden onjuist zijn dan zouden wij dit graag willen vernemen zodat wij het overzicht van de markten in de Costa Blanca Zuid kunnen bijwerken.

Markten Ma Di Wo Do Vr Za Zo Bijzonderheden
Alicante X X X X
Almoradi 07:00-14:00
Aspe X X
Benijofar X
Cabo Roig 8:00–14:00
Callosa de Segura X
Campo de Guardamar X
Ciudad Quesada 07:00-14:00
Elche X X X
Guardamar del Segura 07:00-14:00 07:00-14:00
Hondón de los Frailes X
La Manga (Cabo de Palos) X
La Marina X
La Mata (Torrevieja) X
La Unión X
Los Alcazares X
Los Montesinos X
Mil Palmeras 16:00 – 19:00
Monforte del Cid X X
Monóvar X
Novelda X
Orihuela X 06:00-14:00 X
Pilar de la Horadada Ochtend
Pinar de Campo Verde X
Playa Flamenca 8:00-14:00
Rojales X
San Fulgencio X
San Javier X X
San Miguel de Salinas 07:00-14:00
San Pedro 08:00-14:00
Santa Pola X X X
Torre de la Horadada 16:00 – 19:00
Torrevieja 07:00-14:00