Home » Praktische info Costa Blanca » Omgeving Costa Blanca

Costa Blanca

Waarom de Costa Blanca? De Costa Blanca is een echte strandbestemming. De Costa Blanca oftewel de ‘witte kust’ is enorm populair onder de Nederlandse en Belgische vakantiegangers.

De Costa Blanca is de geografische benaming voor de ongeveer 244 km lange kuststrook in het zuidoosten van Spanje en is voornamelijk bekend vanwege de goede vakantie mogelijkheden. De Costa Blanca begint vanaf de plaats Denia in het noordoosten en vervolgt een zuidwestelijke richting tot aan de plaats Pilar de la Horadada.

De Costa Blanca is bij veel Nederlanders en Belgen bekend vanwege bekende vakantieplaatsen zoals Benidorm, Altea, Alicante en Torrevieja. De Costa Blanca en de Costa del Sol tellen momenteel samen het grootste aantal inwoners boven de 65 jaar van de gehele wereld. De komende jaren zal dit aantal alleen nog maar toenemen, mede door met name het aantrekkelijke klimaat.

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. De stranden lopen wat betreft diepte over het algemeen langzaam af en zijn daarom geschikt voor vakanties met gezinnen en kinderen. Ook zijn er aan de Costa Blanca ongelooflijk mooie rustige rotsstranden te vinden waar men heerlijk kan snorkelen en duiken. De stranden worden omringd met dennenbomen begroeide duinen en veel stranden hebben rond geslepen kiezels en talrijke plekjes die alleen bereikbaar zijn met kleine bootjes, waar men dagenlang onvergetelijk kan genieten.

Hoewel de Costa Blanca een prachtige kust heeft zijn ook in het binnenland schitterende landschappen te bewonderen. Deze zijn nauw verbonden met een levensstijl geworteld in het plattelandsleven, de industriële ontwikkeling en feestelijke tradities. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking is er het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers.

Hier vind je bergen die tot vlakbij de Middellandse Zeekust reiken.