Home » Praktische info Costa Blanca » Omgeving Costa Blanca » Mil Palmeras

Informatie over Mil Palmeras

Mil Palmeras is de naam van een urbanisatie en zandstrand in de deelgemeente Orihuela-Costa binnen de gemeente Orihuela aan de Costa Blanca in de provincie Alicante in de Spaanse autonome regio Valencia. Mil Palmeras ligt ongeveer 14,7 km ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust. In 2010 telde Mil Palmeras 1384 inwoners.(Bron INE 2010)

Klimaat

Mil Palmeras kent een aangenaam zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 20º C en 300 zonnige dagen per jaar.

Strand

Het gelijknamige witte zandstrand Mil Palmeras ligt het meest zuidelijk in een reeks van zes stranden van deelgemeente Orihuela-Costa en grenst in het noorden aan het strand Campoamor en in het zuiden aan het strand Torre De La Horadada. Het heeft een lengte van 346 meter en breedte van 45 meter. Verder zijn er op het strand o.a. een strandwacht, vlonders tot aan het strand, douches, een zone voor spelen en een speciale toegang voor mindervaliden. Het strand is onderscheiden met de Blauwe Vlag.

Leefklimaat

Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Het gebied is daarom in trek bij ouderen en zieken met allerlei chronische gezondheidsklachten. Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas. In de omgeving zijn veel klinieken voor hart-en vaatziekten, reuma en huidaandoeningen.