Home » Praktische info Costa Blanca » Wandelen Costa Blanca

Wandelen aan de Costa Blanca

Wandelen in Spanje neemt enigszins toe in populariteit. Er zijn een aantal officiële wandelroutes uitgezet door de Spaanse provincies, maar ook worden er door tal van organisaties wandelroutes uitgezet. Zeker in het voorjaar, najaar en zelfs de winter is het heerlijk om actief te wandelen. Zo kan men op eigen houtje een kleine of flinke wandeling maken. Uiteraard zijn er diverse partijen actief waar men ook een georganiseerde wandeling kan boeken.

Wandelroute Kustroute Orihuela Costa

Kustroute wandelen Costa Blanca
Er loopt een wandelroute langs de mooiste kustlijnen van de Costa Blanca Zuid. Als u in Spanje bent zullen wij u ongetwijfeld het startpunt van deze mooie wandelroute laten zien die start in Dehesa de Campoamor. Vanaf Dehesa de Campoamor kunt u in een keer naar Punta Prima wandelen. Dit is een flinke wandeling, maar op een aantal plaatsen kunt u uitrusten op het strand of iets gaan eten en drinken. U kunt deze wandeling ook opdelen in een aantal kleinere etappe’s. Op de wandelroute van Campoamor naar Punta Prima wandelt u langs de volgende plaatsen:

  • Dehesa de Campoamor;
  • Cabo Roig;
  • La Zenia;
  • Playa Flamenca;
  • Punta Prima.

Deze wandeling langs de kustroute van Orihuela Costa biedt enorm mooie uitzichten. U loopt langs brede stranden, steile rotsen en met op de achtergrond het geluid van de zee ervaart u alles intens.

Wandelroutes door het achterland van Costa Blanca

Wandelen in de Costa Blanca Hondon

Wat weinigen weten is dat het achterland of binnenland van de Costa Blanca Zuid erg mooi is om te gaan wandelen. Hier vind u wandelroutes van allerlei niveaus. In het algemeen is het wel aan te bevelen om goede wandelschoenen hiervoor mee te nemen omdat het terrein erg ruig is. Uiteraard geeft dit ook onbeschrijfelijk mooie beelden.