Vastgoedmarkt Spanje kopen Spanje en Costa Blanca

Vastgoedmarkt Spanje wederom in de lift

Costa Blanca – In Spanje en met name in de Costa Blanca zijn de buitenlanders weer terug van weggeweest. Dit wat betreft het kopen van Spaans vastgoed, een tweede huis, of een vakantiehuis. Nog geen 10 jaar geleden was de Spaanse vastgoedmarkt in elkaar gestort, maar nu enorm in de lift. De verkoopprijzen van Spaans vastgoed lagen in het eerste kwartaal van 2016 bijna 7 procent hoger dan in 2015.

Het zal niemand ontgaan zijn dat in de afgelopen jaren er steeds meer bouw activiteiten te bespeuren zijn in de Costa Blanca. Langs de gehele kustlijn van Alicante tot ver onder de Spaanse badplaats Torrevieja prijken de hoogwerkers weer. De Spaanse projectontwikkelaars durven nu het economisch beter gaat weer fors te investeren. Dit hebben de buitenlandse kopers van Spaans vastgoed en vakantiehuizen ook opgemerkt. De buitenlanders zijn weer terug van weggeweest op de Spaanse vastgoedmarkt. Met name de Britten zijn de meest fanatieke kopers van Spaanse vakantiehuizen, maar ook de Scandinaviërs doen niet onder.

Wij hebben ook gemerkt dat het animo van Nederlandse en Vlaamse koop belangstellenden voor een tweede woning of vakantiehuis is toegenomen. Niet alle kopers van een vakantiehuis willen zelf gaan genieten van de Spaanse zon. De laatste tijd spreken wij regelmatig klanten die een alternatief zoeken voor het rendement over hun spaargelden doordat de lage rentestand weinig oplevert. Het investeren in een vakantiehuis aan de Costa Blanca kan interessant zijn. Er is een mooi aanbod aan nieuwbouw vakantiehuizen die aan de eisen voldoen van de huidige tijd. Indien deze op een goede locatie staan kunnen deze uitstekend verhuurd. Het afgelopen jaar is Spanje als vakantieland erg in trek. Dit in combinatie met de stijgende huizenmarkt is het kopen van een vakantiehuis aan de Costa Blanca goed te overwegen.

Wilt u meer weten over het kopen van een vakantiehuis in Spanje, aan de Costa Blanca? Neem gerust contact met ons op.

Reacties

Stuur een antwoord